FABIKE: vrhunski bicikl marke CUPRA

Sportski duh na dva kotača.

Što znači FABIKE?

 

FABIKE je talijanski proizvođač trkaćih bicikala koji u pogledu materijala, tehnologije i dizajna kombinira sve prednosti visokokvalitetnog trkaćeg bicikla s karakteristikama bicikla koji je savršen za grad. Takoreći gradski bicikl koji impresionira i zahtjevne vozače biciklističkih utrka.

 

 

Što vam je bila inspiracija za ovu ideju?

 

Fabio Potzolu, osnivač poduzeća FABIKE, potječe iz talijanske obitelji vozača biciklističkih utrka. Nakon života u raznim europskim metropolama shvatio je da želi stvoriti nešto novo, oslanjajući se pritom na svoje obiteljsko nasljeđe. Sanjao je o modernom, avangardističkom konceptu biciklizma, u kojem će trkaći bicikl biti dotjeran za grad, a da pritom ne zaboravi svoje korijene u biciklizmu.

 

 

Što za vas znači pojam "sportski duh"?

 

Za nas se danas sportski duh ne odnosi samo na utrke već i priliku da udovoljimo sve većim zahtjevima suvremenog života.

Dotjerano ili sportski? Je li moguće objediniti ova dva zahtjeva kao što je slučaj s markom CUPRA?

Pazimo na to da ova dva elementa pronađu svoje mjesto u svim našim proizvodima. Oni se moraju međusobno nadopunjavati bilo kada i bilo gdje.

 

 

Koje materijale primjenjujete za izradu bicikala, a koje za bicikl marke CUPRA i zašto?

Upotrebljavamo isključivo vrhunske materijale: karbonska vlakna, titan i visokokvalitetnu eloksiranu leguru aluminija. Uistinu sve mora odgovarati prvoklasnom pozicioniranju naše marke na tržištu. Kada su nam se obratili iz marke CUPRA, zamolili su nas da se suočimo s velikim izazovom: trebali smo stvoriti proizvod koji je još posebniji, ekskluzivniji i elegantniji od onoga što već nudimo. Iz tog smo razloga dugo istraživali kako bismo pronašli jedinstvenu kombinaciju boja i materijala kao što su bakar i prava koža. Rezultat nije ostao neprimijećen.

"Ne postoji ništa što je izravno usporedivo s FABIKE-om. On je uistinu jedinstven."

Aerodinamika u prvom planu. Kako uspijevate kombinirati ova dva elementa?

 

Ova su dva elementa u prvom planu, a posebno mala težina. Biciklisti koji nisu navikli voziti trkaći bicikl ponekad nisu svjesni razlike u težini. To se posebno odnosi na svakodnevni život. Zato se naši kupci svaki put iznenade kad prvi put podignu jedan od naših bicikala.

 

Sve je napravljeno od prvoklasnih materijala. Zatim su tu premium komponente poput primjene karbonskog sustava remenskog pogona umjesto tradicionalnog čeličnog lanca.

CUPRA je definirana svojom pažnjom prema detaljima. Ništa drugačije nije ni s FABIKE-om. Koji vam je detalj na ovom biciklu posebno važan?

 

Posebnost bicikla marke CUPRA je kombinacija trkaćeg upravljača s hidrauličnim disk kočnicama i remenskim pogonom s jednom brzinom. Sve to u kombinaciji s okvirom od karbonskih vlakana.

 

 

Kako biste definirali ovaj bicikl? Kao trkaći bicikl kojim se možete voziti i gradom ili bolje rečeno kao brzi gradski bicikl?

 

To je definitivno brz i vrlo poseban gradski bicikl, razvijen za vozače kojima je sport sastavni dio svakodnevnog života.

Čisto sumnjam da ćete naći nešto bar približno slično ovom biciklu.

Koju poruku, prema vašem mišljenju, šalje CUPRA kao marka automobila s vlastitim biciklom?

 

Mislim da je riječ o modernom sportskom karakteru. Bez obzira na to vozite li automobil ili bicikl: osjećaj je uvijek jednako dobar i poseban. Vjerujem da CUPRA želi reći: "Sada se možete kretati uz izvanredne performanse i pritom biti sjajno dotjerani. Bez obzira na to koje prijevozno sredstvo odabrali kako biste stigli na svoje odredište."

 

 

Smatrate li da vaša marka i proizvodi prenose duh marke CUPRA?

 

Definitivno!

 

 

CUPRA kroči novim stazama. Smatrate li da FABIKE radi isto? Ako da, kako?

Naravno! Bili smo prva marka bicikala koja je svojim kupcima ponudila bicikl posebno razvijen za grad koji impresionira svojim performansama, dizajnom i izvanrednim tehničkim inovacijama. To ne samo da je nešto novo već također mijenja percepciju onoga što gradski bicikl može biti i što bi trebao ponuditi.