Prvi potpuno električni model marke CUPRA je Born.

 

CUPRA Born prvi je potpuno električni model

  • Novi CUPRA Born dokazuje kako performanse i elektrifikacija savrženo odgovaraju
  • Novi CUPRA Born oduševljava svojim markantnim vanjskim dizajnom
  • Njegov se sportski karakter nastavlja i u unutrašnjosti
  • Novi CUPRA Born proizvodi se u tvornici u njemačkom gradu Zwickau

 

CUPRA je potvrdila dolazak modela koji će iz temelja promijeniti postojeće tržište električnih vozila. Konceptualno vozilo Born predstavljeno je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi prošle godine i otada dobiva pohvale za svoju markantnu eleganciju te snažan i izražajan nastup.

 

Istančanom izradom - od koncepta do serijske proizvodnje

Pozitivni komentari motivirali su odjel dizajna marke CUPRA i inženjere Tehničkog centra marke da nastave usavršavati vozilo kako bi dodatno naglasili njegov sportski karakter i impresivan izgled. Rezultat uloženog truda prvi je potpuno električni model marke: CUPRA Born. 

Novi model, koji će se proizvoditi u tvornici u njemačkom gradu Zwickau, povećat će maržu doprinosa tvrtke. Osim toga, savršeno će se uklopiti u filozofiju marke CUPRA i odgovarat će profilu kupaca marke.

Wayne Griffiths, glavni izvršni direktor marke CUPRA, objašnjava: "CUPRA Born objedinjuje sva obilježja marke CUPRA. Prvobitni koncept doveli smo do sljedećeg stupnja razvoja. To smo postigli kreiranjem novog sportskog i dinamičnog dizajna, kao i tehnološkim inovacijama. CUPRA Born je dokaz da su sjajne performanse vozila i elektrifikacija odlična kombinacija."

Start Video

Tijekom razvoja modela CUPRA Born, posebna je pažnja posvećena njegovim performansama i dinamičnosti. Brzinu od 0 do 50 km/h ovaj model postiže za samo 2,9 s. Sustav upravljanja ovjesom Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), koji je razvijen u okviru MEB platforme posebno za model CUPRA Born, kombinira sportsku visinu podvozja i sustav koji se automatski prilagođava svim uvjetima, pružajući nenadmašnu dinamičnost u vožnji.

CUPRA Born temelji se na MEB platformi Volkswagen koncerna, a opremljen je najmodernijom tehnologijom - primjerice Head-up zaslonom s funkcijom proširene stvarnosti te opsežan sustav povezivosti i infotainment sustav s ekranom veličine 12". Osim ljubavi prema detaljima i visokoj kvaliteti materijala marka CUPRA posebnu je pažnju posvetila održivosti vozila Born u unutrašnjosti upotrebom recikliranih materijala. Svojim sportskim sjedalima i novim kolom upravljača s CUPRA tipkama za modus i profil vožnje, CUPRA Born dovodi svoje performanse do izražaja.

CUPRA Born opremljen je najmodernijom tehnologijom. Ističe se, primjerice, head-up zaslon s funkcijom proširene stvarnosti. Zahvaljujući visokoučinkovitoj bateriji snage 77 kWh (bruto: 82 kWh), ovaj će model nakon samo jednog punjenja imati doseg 500 km. Mogućnosti brzog punjenja dat će modelu CUPRA Born dovoljno energije za prelazak 260 km nakon samo 30 minuta punjenja.

Unutrašnjost vozila odražava filozofiju marke CUPRA koja je usredotočena na kvalitetu, performanse i eleganciju. Naglašavaju to sportska sjedala, novo kolo upravljača s CUPRA tipkama za modus i profil vožnje, kao i visokokvalitetni materijali. Osim ljubavi prema detaljima i visokoj kvaliteti, marka CUPRA posebnu je pažnju posvetila održivosti vozila Born u unutrašnjosti upotrebom recikliranih materijala.

Novi CUPRA Born dolazi na tržište 2021. On kombinira održivu mobilnost s dinamičnim karakterom koji je želja svih zaljubljenika u automobile. CUPRA Born objedinjuje jedinstven i ekskluzivan dizajn s najnaprednijim tehnologijama i malim ekološkim otiskom.