Potpuno električni CUPRA el-Born.

CUPRA el-Born prvi je potpuno električni model

  • Novi CUPRA el-Born oduševljava svojim markantnim vanjskim dizajnom
  • Njegov se sportski karakter nastavlja i u unutrašnjosti
  • Novi CUPRA el-Born proizvodi se u tvornici u njemačkom gradu Zwickau

Španjolska marka vozila visokih performansi CUPRA danas je potvrdila uvođenje novog, potpuno električnog modela na tržište u sljedećoj godini. Cilj je novog vozila CUPRA el-Born iz temelja promijeniti postojeće tržište električnih vozila. Konceptualno vozilo el-Born prvi je put predstavljeno prošle godine na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, gdje je dobilo pohvale za svoju markantnu eleganciju te snažan i izražajan nastup.

 

Istančanom izradom - od koncepta do serijske proizvodnje

Odjel dizajna marke CUPRA usavršavao je vozilo od njegove premijere na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi kako bi dodatno naglasio njegov sportski karakter i njegov impresivan izgled. Dizajneri marke CUPRA kontinuirano su radili na istančanoj izradi ovog modela koji se temelji na dinamičnom izgledu, modernoj tehnologiji i visokorazvijenom pogonskom sklopu. Rezultat toga je prvi potpuno električni model marke: CUPRA el-Born. On se proizvodi u tvornici u njemačkom gradu Zwickau.

Wayne Griffiths, član uprave odgovoran za marketing i prodaju marke SEAT i glavni izvršni direktor marke CUPRA, objašnjava: "CUPRA el-Born objedinjuje sva obilježja marke CUPRA. S ovom smo inovacijom doveli prvobitni koncept do sljedećeg stupnja razvoja. On je dokaz da električna vozila mogu biti sportska, a istovremeno i prikladna za svakodnevnu upotrebu zahvaljujući velikom dosegu."

Start Video

CUPRA el-Born temelji se na MEB platformi Volkswagen koncerna, a opremljen je najmodernijom tehnologijom - primjerice Head-up zaslonom s funkcijom proširene stvarnosti te opsežan sustav povezivosti i infotainment sustav s ekranom veličine 12". Osim ljubavi prema detaljima i visokoj kvaliteti materijala marka CUPRA posebnu je pažnju posvetila održivosti vozila el-Born u unutrašnjosti upotrebom recikliranih materijala. Svojim sportskim sjedalima i novim kolom upravljača s CUPRA tipkama za modus i profil vožnje, CUPRA el-Born dovodi svoje performanse do izražaja.

Novi CUPRA el-Born dolazi na tržište 2021. On kombinira održivu mobilnost s dinamičnim karakterom koji je želja svih zaljubljenika u automobile. CUPRA el-Born objedinjuje jedinstven i ekskluzivan dizajn s najnaprednijim tehnologijama i malim ekološkim otiskom zahvaljujući lokalnom pogonu bez emisija.