ELEKTRIČNE PERFORMANSE.
U stilu marke CUPRA

Performanse marke CUPRA i prednosti elektromobilnosti prava su inovacija: maksimalan okretni moment i niže emisije.

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon SPT e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA BORN

CUPRA Leon e-HYBRID

CUPRA Leon SPT e-HYBRID

CUPRA Formentor e-HYBRID

CUPRA BORN

Elektromotori
Performanse
Prednosti
Punjenje
Povećajte raspon električne energije
CONNECT
Često postavljana pitanja

Naši elektromotori

e-HYBRID kao pogon upotrebljava i benzin i struju, dok potpuno električna vozila funkcioniraju na 100 % baterijsko napajanje.

e-HYBRID

CUPRA Leon s petorim vratima i Leon Sportstourer imaju potpuno električni doseg do čak 60 km* / 59 km** Sportstourer.

Performanse bez emisija

Vozite bez emisija pomoću elektromotora ili se prebacite na benzinski pogon kako biste ostvarili veći doseg.

Električni automobil (BEV)

Elektromotori ne zahtijevaju fosilna goriva, a pokreću ih jedan ili više motora na baterije. Napunite bateriju kod kuće putem kućanske utičnice ili wallbox uređaja, no ako ste u gradu ili na putu dostupne su vam javne stanice za punjenje. Uživajte u novoj eri čistih održivih performansi. Vozite se u svakom trenutku i na svakom mjestu potpuno bez emisija u 100% električnom automobilu marke CUPRA koji dolazi na tržište: modelu CUPRA Born.

Štedljiv unatoč dosegu

Priključite ga i napunite. CUPRA Born ima električni doseg do čak 548 km zahvaljujući svojoj bateriji od 77 kWh (82 kWh bruto).

ČISTE PERFORMANSE
Sa snagom elektromotora od 85 kW/116 KS kao e-HYBRID i 100 % električnim dosegom do 60* km: za vožnju u gradskim zonama bez emisija.
NAJMODERNIJE TEHNOLOGIJE
Potaknute inovacijom da nagovijeste novo doba čistih performansi.

Prednosti

Optimizirane performanse i još veća ekološka prihvatljivost. Električna mobilnost nudi inteligentno i održivo putovanje koje donosi brojne prednosti.

Uštede i bez emisija CO2

Električna vozila samim punjenjem ne samo da štede gorivo i novac, već i pridonose smanjenju emisije CO2. Svoje vozilo napunite na odabranim besplatnim punionicama.

Bez restrikcija

Volite putovati po Europskim gradovim? Vozite se gdje god želite u gradu.

Poticaji i porezne pogodnosti

Iskoristite prednosti poticaja*** i dodatnih oslobođenja od poreza pri kupnji električnog automobila.

Koristite besplatne javne stanice za punjenje

Koristite besplatne javne stanice za punjenje kako biste besplatno napunili svoj električni automobil marke CUPRA.

PUNJENJE

Odvezite se kamo god poželite i pronađite pravo rješenje za punjenje svog vozila marke CUPRA. 

Odaberite savršeno rješenje za sebe iz široke palete brzih i učinkovitih rješenja za punjenje. Ako svoje vozilo marke CUPRA punite kod kuće, potrebna su samo 3 sata i 40 minuta**** kako biste model CUPRA Leon e-HYBRID napunili preko wallboxa ili 6 sati**** uz upotrebu klasične kućanske utičnice. Kada niste kod kuće, svoje vozilo marke CUPRA možete bez ikakvih problema napuniti na jednoj od mnogih javnih stanica za punjenje. 

 

Bolje, sigurnije i brže punjenje kod kuće s wallboxom marke MOON, u suradnji s markom CUPRA.

 

Više o MOON rješenjima

MOON rješenja privatni korisnici

MOON rješenja poslovni korisnici

 

MOON vas savjetuje

Maksimalno iskoristite električnu energiju.

Iskoristite to najbolje. Ako znate što utječe na električni raspon vašeg CUPRA električnog vozila, možete ga u potpunosti iskoristiti.

Vanjska temperatura

Bez obzira koliko je toplo ili hladno. Temperatura između –5 ° C do +35 ° C ne utječe na raspon vašeg CUPRA vozila.

Klima uređaj i grijač

Klimatizirajte svoje CUPRA vozilo prije uporabe. Tako možete smanjiti potrošnju i produžiti vijek trajanja baterije tijekom vožnje.

Stil vožnje

Korištenje eko načina rada pomažu u povećanju dometa.

Kotači

Veliki kotači mogu imati marginalni učinak na električni doseg vašeg CUPRA vozila.

CUPRA CONNECT

Upravljajte stanjem napunjenosti i temperaturom unutrašnjosti na daljinu i pronađite stanice za punjenje izravno u svojoj aplikaciji CUPRA CONNECT App.

e-upravljanje

Upravljajte postupkom punjenja na daljinu: provjerite doseg i status napunjenosti baterije u aplikaciji prije samog početka putovanja.

Maksimalna udobnost

Unesite željenu temperaturu kako biste u skladu sa svojim potrebama automatski aktivirali klima-uređaj ili grijanje.

Vrijeme polaska

Definirajte jednokratno ili periodično vrijeme polaska. Vozilo će se u tom slučaju automatski puniti i klimatizirati prije nego što krenete.

Pregled stanica za punjenje

Pronađite stanice za punjenje u svojoj blizini: provjerite obližnje mogućnosti punjenja i radno vrijeme izravno putem infotainment sustava.

ELEKTRIFIKACIJA MARKE CUPRA

Što je plug-in hibrid?

e-HYBRID (PHEV) je pozicioniran između vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem i potpuno električnih vozila (BEV). Zahvaljujući svojoj bateriji, e-HYBRID je konstruiran za potpuno električni pogon. Tako s punom snagom možete prijeći između 25 i 70 kilometara koristeći isključivo pohranjenu snagu baterije. Na kraćim dionicama e-HYBRID funkcionira poput potpuno električnog vozila (BEV) tako da ne mora upotrebljavati benzinski pogon. Međutim, za razliku od BEV-a ovaj se model može prebaciti natrag na regularni hibridni pogon, čim se njegov električni doseg iscrpi. Punjenje e-HYBRID modela smanjuje potrošnju goriva, no ono nije nužno za ostvarenje mobilnosti. 

Baterija se ne može napuniti do kraja isključivo pomoću generatora u vozilu zbog njegove veličine i stoga se mora priključiti na utičnicu ili stanicu za punjenje. Inovativna kombinacija elektromotora i motora  s unutarnjim izgaranjem omogućuje uštedu goriva i smanjenje emisija ispušnih plinova, dok istodobno vozaču pruža izuzetno iskustvo vožnje. 

Na kraćim dionicama, primjerice u gradskim područjima, plug-in hibridno vozilo (PHEV) u pravilu upotrebljava potpuno električni pogon, ako je to razumno. Za maksimalnu učinkovitost u raznim situacijama u vožnji, kao što su duže vožnje ili brza ubrzanja, ovaj model upotrebljava kombiniranu snagu elektromotora i motora s unutarnjim izgaranjem. Ako baterija koja pogoni elektromotor nije napunjena, vozilo će isključivo upotrebljavati motor na izgaranje. 

Koja je razlika između djelomično hibridnog, hibridnog i plug-in hibridnog vozila?

Djelomično hibridna vozila koja se ne pune preko strujnog kabela upotrebljavaju elektromotor kako bi pružila potporu motoru s unutarnjim izgaranjem. 

Elektromotor i baterija hibridnih modela veći su nego kod djelomično hibridnih modela. Hibridi mogu pogoniti vozilo elektromotorom na kratkim dionicama i puniti njegovu bateriju pomoću motora ili regenerativnog kočenja. 

Plug-in hibridni model može se napuniti tako da se doslovno priključi na kućnu ili javnu stanicu za punjenje. Zahvaljujući većoj bateriji i elektromotoru, ovaj model nudi veću, potpuno električnu autonomiju. Plug-in hibridni model omogućuje mnogim ljudima putovanje na posao i s posla pomoću električnog motora bez emisija. 

Koje su prednosti plug-in hibridnog modela?

Vozači plug-in hibridnih modela profitiraju od gotovo bešumne vožnje na potpuno električni pogon te od dodatne snage ubrzanja (okretnog momenta) zahvaljujući elektromotoru. 

Mnogi vlasnici plug-in hibridnih vozila većinu svojih vožnji već sada obavljaju u električnom modusu s obzirom na to da dnevne vožnje obično imaju doseg znatno manji od 50 kilometara. Ovisno o tarifi struje ostvaruju se značajne uštede u odnosu na vozilo s klasičnim motorom na izgaranje. Međutim, s plug-in hibridom nikada se ne morate odreći potpune neovisnosti: ako napunjenost ili kapacitet baterije nije dovoljan, motor na izgaranje po potrebi će se automatski aktivirati. 

Ova kategorija vozila ima i ekonomske prednosti: izravno putem poticaja za električna vozila i neizravno putem poreznih pogodnosti  zahvaljujući nižim emisijama CO2. 

Kako i gdje mogu napuniti svoj plug-in hibrid?

Mnogi vlasnici pune svoja vozila kod kuće tijekom cijele noći uz pomoć wallboxa koji se može ugraditi gdje vama to odgovara, uz  omogućenu dostupnost električne energije. Drugi pak svoje vozilo mogu puniti na radnom mjestu ili na javnim stanicama za punjenje koje su, nasreću, sve dostupnije.  

Plug-in hibridno vozilo može se puniti preko utičnice, wallboxa ili javne stanice za punjenje. Maksimalna učinkovitost plug-in hibridnog vozila postiže se uz potpuno napunjenu bateriju, zbog čega bi trebalo razmotriti mogućnost punjenja kod kuće ili na radnom mjestu. Preporučuje se punjenje plug-in vozila što je češće moguće kako biste u potpunosti iskoristili prednosti dodatnog elektromotora. 

Koliki je doseg plug-in hibridnog modela na potpuno električni pogon?

Električni doseg plug-in hibridnog modela ovisi o kapacitetu njegove baterije. U slučaju modela marke CUPRA maksimalni električni doseg iznosi između 50 i 60 km ovisno o modelu. U kombinaciji s motorom na izgaranje ukupni doseg je, naravno, znatno veći. 

Doseg ovisi, naravno, o modelu, načinu vožnje i uvjetima na cesti. Glavna prednost plug-in hibridnog modela je benzinski motor koji je u svakom trenutku raspoloživ kao rezerva između punjenja. 

Koliko traje punjenje baterije?

Vrijeme punjenja može varirati ovisno o čimbenicima kao što su vanjska temperatura, aktualna temperatura baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje vozila. Specifična vremena punjenja detaljno su navedena u tehničkim specifikacijama za svaki dostupni plug-in hibridni model. 

Kako se puni plug-in hibridno vozilo?

Plug-in hibridni modeli sa standardnim kabelom za punjenje mogu se puniti preko uobičajene kućanske utičnice. Za brže punjenje također možete upotrebljavati stanicu za punjenje ili wallbox. Wallboxovi mogu biti opremljeni vlastitim kabelom za punjenje. Za javne stanice za punjenje može vam biti potreban takozvani "javni kabel za punjenje za izmjeničnu struju" s utikačem tipa 2 na oba kraja. Osim toga, plug-in hibridni model može dio svog punjenja crpiti iz iz rekuperacije energije kočenjem. 

Koliko traje jamstvo za bateriju?

8 godina ili 160 000 km, ovisno o tome što prije nastupi. 

Koji čimbenici utječu na vijek trajanja baterije?

Vanjski čimbenik koji je bitan za snagu i kapacitet baterije je temperatura. Iz tog je razloga potrebno provoditi "kondicioniranje" vozila tijekom postupka punjenja, tj. zagrijavati bateriju i unutrašnjost zimi i hladiti ih tijekom ljeta. Tako ne samo da štedite energiju koju možete potrošiti tijekom vožnje već se od samog početka povećava i učinkovitost jer baterija ima optimalnu temperaturu. K tomu optimizirani procesi u vašem vozilu minimiziraju utjecaje temperature što je više moguće. Osim o temperaturi, doseg također ovisi o čimbenicima koji se odnose na korisnika: korištenju klima-uređaja, težini tereta, načinu vožnje itd. 

Koji su modeli marke CUPRA dostupni kao plug-in hibridni modeli?

CUPRA Leon s petorim vratima (180 kW), CUPRA Leon Sportstourer (180 kW) i CUPRA Formentor (150 kW i 180 kW) redom su dostupni kao plug-in hibridni modeli. 

Koja je preporučena marka punjača te gdje mogu pronaći njihove javne punionice?

CUPRA marka vozila preporuča MOON punjače, čije punionica možete pronaći na linku MOON službene web stranice. 

Mehr anzeigen

* Odnosi se na CUPRA Leon e-HYBRID. 
** Certifikacija je još u tijeku. 
*** Poticaji mogu varirati.

**** Vrijeme punjenja varira ovisno o sljedećim čimbenicima: vanjskoj temperaturi i temperaturi baterije, maksimalnom naponu uređaja za punjenje, njegovom aktualnom stanju te stanju baterije i upotrebi drugih električnih uređaja u vozilu tijekom postupka punjenja.