Novi e-Racer

Leon Competición

23.03.2021

Ostvarenje sna

  • Drugi potpuno električni model marke CUPRA postat će dijelom njezine ponude
  • CUPRA Tavascan uvest će se na europska i druga tržišta tijekom 2024. godine
  • Prvi potpuno električni SUV bit će dizajniran i razvijen u Barceloni 

Martorell/Zagreb, 23. ožujka 2021. - Marka CUPRA oduvijek je tvrdila da veliki snovi započinju nekolicinom onih koji vjeruju u njih, a njezin najveći san sada je postao stvarnošću. Tijekom godišnje konferencije za medije poduzeća za 2021. godinu Wayne Griffiths, predsjednik uprave marke CUPRA, najavio je da će se model CUPRA Tavascan pridružiti ponudi marke tijekom 2024. godine.

 

Start Video

 

"Naš će se san ostvariti: CUPRA Tavascan ugledat će svjetlo dana. Temeljit će se na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna te će biti dizajniran i razvijen u Barceloni, a na europska i druga tržišta uvest će se tijekom 2024. godine", rekao je Griffiths.

Vozilo iz snova

Na Salonu automobila u Frankfurtu u 2019. godini marka CUPRA otkrila je električno konceptualno vozilo CUPRA Tavascan koje je bilo oličenje njezine zamisli o redefiniciji sportskog karaktera. Ni dvije godine kasnije poduzeće je najavilo da će nakon modela CUPRA Born, koji se na tržište uvodi krajem tekuće godine, model Tavascan biti drugi potpuno električni model marke CUPRA.

CUPRA Tavascan temeljit će se na modularnoj električnoj platformi (MEB) Volkswagen koncerna te će biti dizajniran i razvijen u Barceloni, a na europska i druga tržišta uvest će se tijekom 2024. godine. Griffiths je objasnio da tim odjela za istraživanje i razvoj u Martorellu već sada naporno radi na pripremi buduće serijske proizvodnje vozila, a inženjeri se školuju kako bi ovladali novim, elektrificiranim vještinama potrebnima za njegov razvoj.

Nova definicija performansi

Konceptualno vozilo CUPRA Tavascan predstavlja jedinstvenu viziju vrhunskih performansi: iza markantnog dizajna vozila krije se napredni, potpuno električni pogonski sustav koji pruža uzbuđenje za kojim svaki vozač marke CUPRA traga, s proslavljenom niskom razinom buke i učinkovitošću koju ova tehnologija nudi.

Taj uzbudljivi stil priskrbio je konceptualnom vozilu CUPRA Tavascan prvo mjesto u kategoriji Konceptualna vozila na međunarodnoj izložbi dizajna Automotive Brand Contest.

Ambiciozna vizija

Marka CUPRA ove će godine odigrati ključnu ulogu kada je riječ o poboljšanju financijskih rezultata tvrtke. Plan marke CUPRA jest udvostručiti svoju prodaju i promet. On je u 2020. godini iznosio oko 900 milijuna eura. Kombinacija ponude marke CUPRA povećat će ukupni obujam poduzeća 5 % do 10 %.

Marka CUPRA također će otvoriti vrata prema zemljama i novim tržištima s najvećim stupnjem elektrifikacije. Tijekom 2022. godine marka će započeti ekspanziju na australsko tržište, što predstavlja dodatni korak u strategiji ekspanzije na područje Azije i Pacifika. "Australija je mlado tržište, a CUPRA je mlada marka. Kupci su u potrazi za novim markama, ondje postoji izražena srednja klasa, a cjelokupno je društvo progresivno. Uvjereni smo da marka CUPRA može ostvariti izvrstan uspjeh u toj zemlji", izjavio je Griffiths.