Novi e-Racer

Leon Competición

12.04.2021

CUPRA Formentor osvaja nagradu Red Dot Award

 

  • Crossover SUV vozilo osvaja priznanje nakon što je uvjerilo žiri koji se sastoji od 50 međunarodnih stručnjaka u svoju izvrsnost
  • Model CUPRA Formentor dospio je na sam vrh zahvaljujući svojoj sposobnosti kombiniranja svakodnevnih potreba te strasti i emocija vozila s vrhunskim performansama
  • Osvajanje nagrade Red Dot Award za dizajn proizvoda dodatna je prekretnica u priči o modelu CUPRA Formentor

Martorell/Zagreb, 12. travnja 2021. - CUPRA Formentor nastavlja ispisivati svoju impresivnu priču o uspjehu osvajanjem nagrade Red Dot Award za dizajn proizvoda za 2021. godinu. Ovo crossover SUV vozilo već je premašilo sva očekivanja tako što se plasiralo u završnicu ovogodišnje dodjele nagrade Car of The Year - što je nevjerojatno postignuće za marku koja je stara svega tri godine.

 


Osvajanje nagrade Red Dot Award dodatni je signal da marka CUPRA, odnosno model Formentor, nudi jedinstvenu ponudu u tomu segmentu vozila. Također, to je golemo priznanje za cjelokupni CUPRA Tribe i dizajnerski tim.

Nagrada Red Dot Award za dizajn proizvoda dodjeljuje se najboljem proizvodu za dotičnu godinu koji ispunjava kriterije estetske privlačnosti, funkcionalnosti, inteligentnih ili inovativnih značajki te vrhunske kvalitete dizajna.

"Nagrada Red Dot Award za dizajn proizvoda istinsko je priznanje provokativnog jezika dizajna modela CUPRA Formentor. U CUPRA-i stvaramo automobile koje neki vole, ali koji se možda ne sviđaju svima", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik marki CUPRA i SEAT. "Ova važna nagrada dodatan je znak kako CUPRA dizajn tim obavlja izvrstan posao."

Model CUPRA Formentor i njegova sposobnost ispunjavanja zahtjeva promjenjivih tržišnih trendova, njegova tehnička inovativnost, sigurnost, pristupačna cijena i uvođenje elektrifikacije govore u prilog tome da je riječ o vozilu koje pruža vrhunsku kvalitetu za svačije potrebe.
Dodatno unaprijeđen platformom MQB EVO i kombiniran s karoserijom u stilu crossover SUV vozila, ovaj model pruža savršen paket: sportski karakter i dinamičnost hatchback vozila te praktičnost, komfor i prostranost SUV vozila. A to je nešto što su prepoznali i članovi žirija za nagradu Red Dot Award.

Naime, žiri za nagradu Red Dot Award sastoji se od 50 međunarodnih stručnjaka koji testiraju, komentiraju i procjenjuju svaku prijavu zasebno.
Postupak procjene nagrade temelji se na cijelom nizu kriterija i pruža orijentacijski okvir koji upotpunjava svaki član žirija u skladu sa svojom stručnošću. Kriteriji za ocjenjivanje obuhvaćaju teme kao što su stupanj inovativnosti, funkcionalnost, ergonomičnost, simbolički i emotivni sadržaj te ekološka prihvatljivost.
Model CUPRA Formentor dospio je na sam vrh zahvaljujući svojoj sposobnosti kombiniranja svakodnevnih potreba te strasti i emocija vozila s vrhunskim performansama.

Revolucionarni CUPRA Formentor zasigurno će postati važnim dijelom segmenta crossover SUV vozila, za koji se predviđa da će tijekom narednih 5 godina udvostručiti prodaju na europskim tržištima i tako postati nevjerojatno važnim dijelom budućnosti marke. Osvajanje nagrade Red Dot Award za dizajn proizvoda dodatna je prekretnica u priči o uspješnosti ovog modela.