Novi e-Racer

Leon Competición

06.05.2021

De Antonio Yachts D28 Formentor

  • Dizajn jahte nadahnut je legendarnim elementima i bojama modela CUPRA Formentor, prvog vozila ekskluzivno dizajniranog za ovu marku
  • Ovaj izložbeni brod najava je posebne ograničene serije jahte D28 koja će se na tržište uvesti krajem 2021. godine
  • Jahta De Antonio Yachts D28 Formentor dulja je od 8m i ima najveću snagu od 400 KS
  • Griffiths, nakon uživanja u prvoj vožnji na palubi jahte: "Ovo je samo prvi projekt od mnogih što slijede: već istražujemo mogućnost stvaranja jahte s hibridnim pogonom za sljedeću godinu."

 

Barcelona, 5. svibnja 2021. - Marka CUPRA nastavlja se razvijati prema cilju stvaranja cijelog svijeta iskustava oko vozila. Nakon što je tijekom digitalnog događaja povodom obilježavanja obljetnice marke CUPRA u veljači najavila njihovo partnerstvo, ova nekonvencionalna i drugačija marka u suradnji s poduzećem De Antonio Yachts svijetu predstavlja plod svoje prve suradnje. Ove su dvije marke zajedničkim snagama dizajnirale De Antonio Yachts D28 Formentor, jahtu vrhunskih performansi nadahnutu prvim vozilom koje je ekskluzivno dizajnirano i razvijeno za ovu automobilsku marku: modelom CUPRA Formentor. Izložbeni je brod jedinstvena studija dizajna koja će položiti temelje za uvođenje na tržište posebne ograničene serije jahte D28 u legendarnim bojama i završnoj obradi marke CUPRA, a u prodaji će se naći krajem 2021. godine. Rezultat prve suradnje između marke CUPRA i barcelonskog brodogradilišta jest izložbeni brod snage 400 KS koji može doseći najveću brzinu od 40 čvorova. Vanjski dizajn ističe se jednostavnim linijama i dinamičnim karakterom, dok joj Petrol plava boja i završna obrada vanjskih elemenata u bakrenoj nijansi podaruju eleganciju i sportski karakter. Jahta De Antonio Yachts D28 Formentor trenutačno je izložena u marini Vela u barcelonskoj luci zajedno s modelom CUPRA Formentor VZ5, posebnom verzijom iz ograničene serije crossover SUV vozila vrhunskih performansi. Taj je automobil opremljen 5-cilindričnim motorom snage 390 KS, a bit će proizveden u svega 7000 primjeraka.

 

 

Nakon što je uživao u prvoj vožnji na palubi jahte De Antonio Yachts D28 Formentor, Wayne Griffiths, predsjednik uprave marke CUPRA, rekao je: "CUPRA je puno više od automobilističke marke, ona predstavlja lifestyle, unikatna iskustva i emocije. Ova suradnja je još jedan dokaz toga jer dijelimo iste vrijednosti i ambiciju: inspirirati svijet iz Barcelone. Jahta De Antonio Yachts D28 Formentor inspirirana modelom CUPRA Formentor VZ5 samo je početak mnogih projekata. Obje tvrtke predane su razvoju održive mobilnosti i već razmišljamo o stvaranju e-HYBRID jahte za sljedeću godinu."

Griffiths je bio u društvu Marca de Antonija i Stana Chmielewskog, dvojice suosnivača poduzeća De Antonio Yachts, te Antonija Labatea, direktora marke CUPRA nadležnog za strategiju, poslovni razvoj i operacije.

Savršena kombinacija performansi i dizajna

Jahta De Antonio Yachts D28 Formentor dugačka je 7,99 metara, a postoji mogućnost dodavanja platforme na njezinoj krmi veličine pola metra. Vanjski dizajn odlikuje se prepoznatljivom Petrol plavom bojom trupa, nekoliko akcenata u crnoj boji i od ugljičnih vlakana te uz cijeli niz impresivnih elemenata koji kormilarnici podaruju eleganciju i sportski karakter. Dizajn trupa u obliku slova V omogućuje dosezanje najveće brzine do 40 čvorova uz najveću snagu te laganu plovidbu pri brzini krstarenja. Njezina izdašna širina i raspodjela težine omogućuju stvaranje prostrane palube i stabilnosti tijekom sidrenja. Izgled brodskih elemenata putnicima omogućuje neometano kretanje cjelokupnom površinom u skladu s konceptom "razgledavanja". Cjelokupna je paluba na ovom modelu izvedena na istoj razini te je podijeljena na nekoliko različitih područja sunčališta s površinama za sjedenje i stolovima u prednjem i stražnjem dijelu, a na njoj se također nalazi potpuno opremljena kupaonica. Vrhunska iskorištenost prostora pruža neusporediv osjećaj prostranosti, a ova jahta može primiti do deset putnika.

 

Start Video

 

Marc de Antonio, suosnivač poduzeća De Antonio Yachts, istaknuo je sljedeće: "Marka De Antonio Yachts rođena je iz strasti za morem te zanimanjem za inovacije i izgradnju sportskih jahti suvremena dizajna. CUPRA dijeli upravo tu viziju: Barcelona je dom obiju naših marki, a mi vjerujemo u potencijal grada da postane globalnim središtem kozmopolitskog dizajna." 

Stan Chmielewski, drugi suosnivač poduzeća De Antonio Yachts, naglasio je: "Marke De Antonio Yachts i CUPRA predane su visokoj razini tehnološkog razvoja u pogledu svojih proizvoda, a u okviru ove suradnje radit ćemo na primjeni inovativnosti u nautički svijet na najbolji mogući način. Iznimno smo ponosni na ovaj prvi izložbeni brod, koji označava početak obećavajuće suradnje."

 

 

 

Svijet životnog stila marke CUPRA

Cilj marke CUPRA jest surađivati s markama koje govore istim jezikom dizajna i dijele njezin način stvaranja doživljaja. U okviru svojeg nastojanja za stvaranjem ekskluzivnih, ograničenih kolekcija proizvoda koje predstavljaju životni stil marke, marka CUPRA također je surađivala s poduzećem za rasvjetu Marset u svrhu stvaranja modela Chispa by Marset for CUPRA, prijenosne, punjive i bežične dizajnerske svjetiljke koja je sada dostupna u prodaji. Marka CUPRA također je na tržište uvela ekskluzivnu kolekciju tenisica nastalu u suradnji s međunarodnom modnom markom Mikakus. Kolekcija Mikakus x CUPRA također je nadahnuta dizajnom modela CUPRA Formentor. K tomu je marka razvila ekskluzivne kolekcije torbi, modnih dodataka i sunčanih naočala u suradnji s modnim markama TRAKATAN i L.G.R.