Novi e-Racer

Leon Competición

24.05.2021

Proizvodnja sportskih sjedala za model CUPRA Born upotrebom održivih materijala iz Sredozemlja

  • Modelom CUPRA Born, prvim potpuno električnim vozilom marke, marka CUPRA namjerava nanovo osmisliti suvremeni dizajn uz upotrebu recikliranih materijala
  • Serijska sjedala za model CUPRA Born proizvodit će se upotrebom reciklirane tkanine od polimerskih vlakana SEAQUAL® YARN dobivene iz materijala koji su pronašli ribari i volonteri u morima, oceanima, rijekama i estuarijima
  • Ovom suradnjom marka CUPRA namjerava poticati inovaciju i kružno gospodarstvo te istovremeno očuvati prirodne resurse Sredozemlja
  • Svjetska premijera modela CUPRA Born održat će se 25. svibnja

 

Martorell, 20. svibnja 2021. - Svjetskom premijerom modela CUPRA Born, koja će se održati 25. svibnja, označava se početak novog doba jer marka CUPRA postaje impulsom koji se krije iza električne transformacije, dok istovremeno udružuje snage s organizacijom SEAQUAL INITIATIVE u svrhu serijske proizvodnje sjedala za prvi potpuno električni model ove marke. Nova sportska sjedala proizvodit će se od reciklirane tkanine od polimerskih vlakana, SEAQUAL® YARN, a sadržavat će plastiku dobivenu iz Sredozemnog mora te drugih mora, oceana, rijeka i estuarija. Ovaj inovativni materijal, koji je u skladu sa stilom dizajna i visokokvalitetnim standardima marke CUPRA, proizvodi se u suradnji s ribarima, raznim nevladinim organizacijama te lokalnim zajednicama koje taj materijal i prikupljaju.

 

 

U skladu s predanošću marke CUPRA inovacijama, ovaj projekt koji jamči održivosti obuhvaća najsuvremenije reciklirane materijale koji će se upotrijebiti u okviru serijske proizvodnje sjedala. Počivajući na temeljima kružnog gospodarstva, ovaj zajednički projekt s organizacijom SEAQUAL INITIATIVE također pridonosi neprestanom čišćenju naših mora, rijeka i oceana. 

Antonino Labate, direktor marke CUPRA nadležan za strategiju, poslovni razvoj i operacije, komentirao je: "Modelom CUPRA Born, svojim prvim potpuno električnim vozilom, stupamo u novo, električno doba. Partnerstvo s organizacijom SEAQUAL INITIATIVE, u okviru kojeg ćemo proizvoditi sjedala za taj novi model, dokaz je da su održivost, inovacije i suvremen dizajn savršena kombinacija. CUPRA je marka koja nadahnjuje svijet iz Barcelone, zbog čega smo predani projektima kružnog gospodarstva i doprinosu očuvanju prirodnog resursa koji nam je vrlo blizak - Sredozemnog mora."

Michel Chtepa, izvršni direktor organizacije SEAQUAL INITIATIVE, istaknuo je sljedeće: "Oduševljeni smo što imamo priliku surađivati na uvođenju modela CUPRA Born, prvog potpuno električnog modela ove marke, na tržište. Zaista smo ponosni što nam je marka CUPRA partner te što zajedničkim snagama doprinosimo očuvanju oceana i čišćem okolišu za sve nas."

 

 

 

Priča o kružnom gospodarstvu

Organizacija SEAQUAL INITIATIVE surađuje s nevladinim organizacijama, ribarima, upravnim tijelima i lokalnim zajednicama i pomaže u čišćenja mora i oceana. Morski otpad s naših plaža, oceanskog te morskog dna i površine, rijeka i estuarija sakuplja se u okviru programa čišćenja. Nakon sortiranja različitih vrsta materijala, plastika se čisti i pretvara u recikliranu morsku plastiku, koja se upotrebljava za proizvodnju materijala SEAQUAL® YARN.

 

 

CUPRA Born, prvo vozilo s konceptom neutralne bilance emisija CO2

Uz to što dokazuje kako su elektrifikacija i performanse savršena kombinacija, CUPRA Born također će biti prvo vozilo marke koje će se kupcima isporučivati uz koncept neutralne bilance emisija CO2. Ovo novo vozilo proizvodi se u Zwickauu (Njemačka) i temelji se na modularnoj električnoj platformi (MEB), za koju se u opskrbnom lancu upotrebljava energija iz obnovljivih izvora. Preostale, neizbježne emisije kompenziraju se ulaganjima u ekološke projekte koji su certificirani u skladu s najstrožim standardima. 

Tako će CUPRA Born pridonijeti smanjenju emisija CO2 na globalnoj razini i ispunjavanju europskih ciljeva. Zahvaljujući suradnji s organizacijom SEAQUAL INITIATIVE marka će od sada također ostvarivati doprinos kružnom gospodarstvu te zaštiti Sredozemnog mora i njegova okoliša.