Novi e-Racer

Leon Competición

29.06.2021

SVIJET UTRKA

CUPRA pobjednik prve svjetske utrke potpuno električnih touring automobila (ETCR)

 

  • Mikel Azcona postaje prvim PURE ETCR "Kraljem vikenda" nakon osvajanja najvećeg broja bodova na Vallelungi (Italija)
  • Mattias Ekström završava na podiju i zauzima treće mjesto u prvenstvu; Jordi Gené četvrti je u prvom sezonskom događaju
  • CUPRA e-Racer postaje automobilom koji osvaja prvu svjetsku utrku potpuno električnih touring automobila

 

 

 

Vallelunga, 21. lipnja 2021. godine - Marka CUPRA, vozilo CUPRA e-Racer i vozač Mikel Azcona ispisali su povijest utrke PURE ETCR na trkaćoj stazi Vallelunga (Italija), povodom čega su osvojili pobjedu u prvom izdanju prvenstva potpuno električnih touring automobila raznih automobilskih proizvođača. Azcona je osvojio najveći mogući broj bodova, uslijed čega je postao prvim "Kraljem vikenda" ("King of the Weekend") i pobjednikom natjecanja.

  

 

"Ispisali smo povijest svojom pobjedom tijekom prvog vikenda utrke PURE ETCR", rekao je Azcona nakon što je iz vozila CUPRA e-Racer izašao sa širokim osmijehom na licu. "Stvarno sam sretan. Naše je vozilo CUPRA cijeli vikend bilo vrlo brzo, a cijeli je tim obavio zaista sjajan posao. Sviđa mi se ovaj novi format te ćemo dati sve od sebe kako bismo nastavili predvoditi ovu revoluciju u području utrka."

 

 

Zengő Motorsport X CUPRA bio je vodeći tim tijekom talijanskog događaja utrke PURE ETCR. Azcona, koji se ove sezone također natječe s timom CUPRA Leon Competición na utrkama WTCR i TCR Europe, osvojio je svaku borbu u svojoj grupi - kategoriji Pool A - sve do Super Finala, gdje se natjecao protiv pet drugih automobila. Posljednju etapu, koja je bila raspodijeljena na sedam krugova prijeđenih snagom od 300 kW, osim kada se upotrebljavala opcija za dodatnu snagu "Power Up" (500 kW), Mikel je završio prije ostatka vozača protiv kojih se natjecao. Španjolac nije imao jednostavan zadatak jer je bio prisiljen krenuti sa šestog - ujedno zadnjeg - mjesta nakon što je tijekom prethodne sesije pretrpio puknuće gume, no Mikel se oporavio unutar svoje skupine te je uspio postići vrhunske rezultate i provesti dobre manevre pretjecanja. Jordi Gené, u drugom vozilu CUPRA e-Racer, završio je na drugom mjestu u svojem krugu.

Mattias Ekström i Dániel Nagy, ostala dvojica vozača tima Zengő Motorsport X CUPRA, natjecali su se unutar kategorije Pool B. Za kolom upravljača potpuno električnog automobila marke CUPRA obojica su postigla dobre rezultate i osigurali marki mjesto pri samom vrhu. Iako je Ekström započeo posljednju etapu na zadnjoj poziciji, uspio se vratiti i spretno je pretjecao svoje protivnike, a etapu Super Final B završio je na drugom mjestu, zbog čega je zauzeo treće mjesto na podiju kao osvajač trećeg najvećeg broja bodova u ukupnom poretku toga vikenda. Nagy, posljednji vozač koji se pridružio timu, završio je posljednju etapu na šestom mjestu.

 

 

"Kakav izvrstan početak utrke PURE ETCR! Naš CUPRA e-Racer dokazao je svojim vrhunskim performansama da je savršen automobil za ovu utrku. Pobjeda je rezultat za koji je zaslužan cjelokupni tim Zengő Motorsport X CUPRA i razlog zašto smo uopće ovdje", rekao je Xavi Serra, voditelj odjela CUPRA Racing. "Upućujem iskrene čestitke Mikelu Azconi, prvom predvodniku utrke PURE ETCR, na zaista dojmljivu rezultatu."

 

 

Azcona je proglašen "Kraljem vikenda", što je naziv nagrade koja se dodjeljuje pobjedniku svakog događaja, nakon osvajanja najvećeg broja od 77 bodova, a on će predvoditi utrku nakon prve etape. Također, dvojica drugih vozača marke CUPRA, Ekström (69 bodova) i Gené (58 bodova), slijede odmah nakon njega na trećem i četvrtkom mjestu, dok Nagy zauzima deveto mjesto (31 bod). Sljedeća etapa prvenstva održavat će se na trkaćoj stazi Motorland-Aragon (Španjolska) tijekom vikenda od 9. do 11. srpnja.