Novi e-Racer

Leon Competición

08.07.2021

Leon s 5 zvjezdica

  • Najveća ocjena dodijeljena modelu CUPRA Leon odnosi se kako na verzije s motorom na izgaranje tako i na plug-in hibridne verzije
  • Uspjeh modela CUPRA Leon u okviru sigurnosnih testova nadovezuje se na model CUPRA Formentor, kojem je ranije tijekom godine već dodijeljena ocjena od 5 zvjezdica

 

Martorell, 7. srpnja 2021. godine - Model CUPRA Leon iznova je dokazao predanost marke stvaranju vozila koja ne kriju samo vrhunske performanse u svojem DNK-u, već se i ubrajaju među najsigurnija na tržištu. Kompaktni model s vrhunskim performansama ove marke najnovije je vozilo koje je osvojilo ocjenu od pet zvjezdica u okviru strožeg režima sigurnosnih testova Euro NCAP-a.

CUPRA Leon pridružuje se modelu CUPRA Formentor, prvom vozilu marke koje je bilo podvrgnuto novom procesu testiranja ove sigurnosne organizacije u kojemu je osvojilo najbolju ocjenu.

 

"CUPRA nastavlja stvarati vozila koja se odlikuju ne samo vrhunskim performansama, već i najvišim stupnjem sigurnosti", rekao je dr. Werner Tietz, izvršni potpredsjednik nadležan za područje istraživanja i razvoja marki CUPRA i SEAT. "Oslanjajući se na vrhunski uspjeh modela CUPRA Formentor ostvaren ranije tijekom ove godine, CUPRA Leon sada je osvojio najveću moguću ocjenu u okviru strožeg režima sigurnosnih testova Euro NCAP-a."

 

Sigurnost na prvom mjestu
CUPRA Leon u sebi sadrži cijeli niz tehnologija za sigurnost i praktičnost, a one se koriste raznim senzorskim podacima, zbog čega je ovo vozilo praktičniji i sigurniji suputnik u svakodnevnom životu koji k tomu ispunjava zahtjeve najnovijih testova Euro NCAP-a.

Ti sustavi uključuju autonomno kočenje u nuždi (Autonomous Emergency Braking), sustav prepoznavanja prometnih znakova (Traffic Sign Recognition), potporu kod prometnog zastoja (Traffic Jam Assist), potporu za svjetla (Light Assist) te sustav Pre-Crash Assist. Pridodaju li se tomu integracija sedam zračnih jastuka, uključujući novi serijski prednji središnji zračni jastuk, Front Assist sa sustavom prepoznavanja vozila, pješaka i biciklista, Emergency Steering Assist i Junction Assist, Lane Assist te sustav poziva u nuždi e-Call, jasno je da je CUPRA Leon jedno od najsigurnijih vozila na tržištu.

CUPRA Leon, kako u varijantama s motorom na izgaranje tako i u plug-in hibridnim varijantama, osvojio je vrhunske ocjene u svim područjima: odrasla osoba 91 %, dijete 88 %, nezaštićeni sudionik u cestovnom prometu 71 % i sigurnosni sustavi potpore 80 %. 

CUPRA Leon pridružuje se modelu CUPRA Formentor osvajanjem najveće moguće ocjene, što je golem uspjeh s obzirom na činjenicu da organizacija za ispitivanje sigurnosti vozila svake dvije godine iznova procjenjuje svoje prakse testiranja, a prošlogodišnja unaprjeđenja učinila su ih najstrožima i najtemeljitijima do sada.