Novi e-Racer

Leon Competición

30.11.2021

CUPRA Born među 7 finalista za nagradu Car of the Year 2022

  • Prvo potpuno električno vozile marke CUPRA među finalistima je međunarodno renomirane nagrade Car of the Year 2022

  • Marka CUPRA drugu je godinu zaredom ušla među finaliste od osnivanja marke prije svega tri godine, i to nakon modela CUPRA Formentor tijekom 2021. godine

  • Konačni pobjednik bit će proglašen tijekom veljače 2022. godine

Martorell - Pomak prema elektrifikaciji i održivijoj budućnosti pozadina je uvođenja modela CUPRA Born na tržište. To je prvo potpuno električno vozilo marke CUPRA te ujedno model koji označava sljedeću fazu razvoja ove nekonvencionalne emotivne marke. Sada je proglašeno da se model CUPRA Born ubraja među sedmero finalista za utjecajnu nagradu Car of the Year 2022.

 

 

Model CUPRA Born snažan je kandidat među konkurentima te predstavlja dokaz nevjerojatnog truda koji je marka CUPRA uložila u sve njegove aspekte, i to nakon nominacije modela CUPRA Formentor za istu nagradu tijekom 2021. godine.

CUPRA Born predstavlja novu interpretaciju ionako već uvelike elektrificirane ponude marke koja obuhvaća šest plug-in hibridnih verzija: to su modeli CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer i CUPRA Formentor, a dostupni su s dva različita stupnja izlazne snage.

"CUPRA je drugačija i emotivna marka, stvorena tek prije tri godine, a već drugu godinu zaredom plasira se među 7 finalista nagrade Car of the Year. To priznanje dokaz je da marka CUPRA osvaja nove obzore", rekao je Wayne Griffiths, generalni direktor marke CUPRA. "CUPRA Born vozilo je koje unosi emocije među električna vozila svojim sportskim doživljajem vožnje, čime dokazuje da su elektrifikacija i performanse savršena kombinacija te da električna vozila mogu biti zabavna i uzbudljiva. Ovaj model pridonijet će udvostručenju prodaje marke do 2022. godine te povećanju ponude marke CUPRA na ukupno trećinu ukupne prodaje poduzeća, dok će istovremeno jačati globalnu prisutnost marke i nadahnjivati svijet iz Barcelone."

CUPRA Born odlikuje se najnaprednijom tehnologijom pogonskog sustava. Zahvaljujući paketu performansi e-Boost najveća izlazna snaga može doseći do 170 kW (231 KS), a paketi baterije snage do 77 kW omogućuju doseg od oko 540 km te još dulji i intenzivniji užitak u vožnji. CUPRA Born vozilo je namijenjeno vozačima koje osigurava elektrificirajuće sportske performanse progresivnim upravljačem, sustavom DCC Sport i sustavom ESC Sport, zahvaljujući čemu postaje dinamičnim vozilom koje osigurava emotivan doživljaj tijekom vožnje.

U skladu s performansama je i stimulirajuć stil modela CUPRA Born, kako u pogledu vanjskog tako i kada je riječ o unutrašnjem dizajnu. U unutrašnjosti je fokus uvelike usmjeren na vozača, baš kao što je to slučaj u svim vozilima marke CUPRA, a interijer vozila dodatno je unaprijeđen činjenicom što se odlikuje i ekološki osviještenim pristupom. Cijeli niz materijala nalazi se u unutrašnjosti kako bi se posredovali sportski karakter, sofisticiranost i kvaliteta, uključujući serijska sportska sjedala koja sadrže materijal SEAQUAL® Yarn od oporabljene plastike izvađene iz mora.

U okviru prestižne nagrade Car of the Year 2022 djeluje žiri koji se sastoji od renomiranih novinara iz područja motosporta iz cijele Europe, a njihov je cilj pronaći najbolje novo vozilo koje je trenutačno u prodaji.

Žiri se sastoji od 61 člana koji predstavljaju ukupno 23 europske zemlje. Nakon njihova glasovanja bit će odlučeno koje će vozilo osvojiti titulu konačnog pobjednika. A on će biti proglašen tijekom veljače 2022. godine.