Novi e-Racer

Leon Competición

21.12.2021

CUPRA potvrđuje sudjelovanje u utrci Extreme E za 2022.

  • Marka CUPRA upućuje se na Jursku obalu, na jugozapadu Ujedinjene Kraljevine, na završnicu prve sezone serije utrka Extreme E te kako se bi izborila za postolje u ovom natjecanju
  • Članovi momčadi Mattias Ekström i Jutta Kleinschmidt stvorili su čvrste temelje za momčad ABT CUPRA XE
  • Marka CUPRA intenzivno surađuje s partnerom ABT za sljedeću godinu radi osvajanja još većeg broja odličja u 2022.

Dorset - Momčad ABT CUPRA XE nastavlja svoju borbu za pobjedu u utrkama dok se upućuje na Jurassic X Prix, završni krug uvodnog dijela natjecanja Extreme E.

 

 

Vozači Mattias Ekström i Jutta Kleinschmidt stvorili su snažne temelje te doveli momčad ABT CUPRA XE u prvi plan jedne od najizazovnijih serija utrka koja se uopće može zamisliti, i to za kolom upravljača momčadskog modela e-CUPRA ABT XE1, potpuno električnog offroad SUV vozila snage 400 kW (550 KS).

Momčad dospijeva u završni krug puna entuzijazma nakon osvajanja drugog mjesta na postolju u okviru utrke Island X Prix, koja se u listopadu održavala na Sardiniji (Italija). Tim je rezultatom momčad ABT CUPRA XE uspjela osvojiti peto mjesto u ukupnom poretku momčadi ovog natjecanja, a od osvajanja pobjedničkog podija dijelilo ju je svega 10 bodova.

No dok se serija elektrificiranih motosportskih utrka s fokusom na održivosti polako približava svojem kraju, pogled se počinje upirati prema sljedećoj godini.

 

 

Prva je sezona marki CUPRA i njezinu partneru ABT pružila odskočnu dasku s koje će moći raditi još intenzivnije za 2022. godinu, kako bi se ponovno mogla okušati u osvajanju naslova nakon što se uključi zeleno svjetlo na startnim pozicijama.

Mattias Ekström, vozač momčadi ABT CUPRA XE, rekao je: "Uvodna sezona serije utrka Extreme E bila je zanimljiva godina, tijekom koje smo otkrili nov stil utrkivanja te istovremeno istaknuli neke nevjerojatno važne ekološke probleme diljem svijeta."

Članica iste momčadi, Jutta Kleinschmidt, dodaje: "Extreme E bilo je veliko otkriće, u pogledu tehnologije, vozila, mjesta na kojima se utrkujemo. Prije nekoliko tjedana uspeli smo se na postolje na Sardiniji, a na njemu želimo ostati i u Engleskoj."

Serija utrka Extreme E predstavlja poziv za buđenje kada je riječ o klimatskoj krizi te je prvi sportski događaj organiziran zbog zabrinutosti oko onoga što se događa s ekosustavima diljem svijeta. Njezin je cilj iskoristiti utrke električnih vozila kako bi se istaknula prirodna okruženja koja su ugrožena problemima klimatskih promjena te potaknuti sve nas na zauzimanje pozitivna stava u pogledu zaštite budućnosti našeg planeta.

Extreme E impozantna je kombinacija uzbudljive sportske akcije, znanstvenog obrazovanja i pripovijedanja priča radi ubrzanja prilagodbe na tehnologiju električnih vozila te smanjenja emisija CO2 i osiguravanja održivijeg životnog stila.

Druga sezona serije utrka Extreme E započet će u veljači sljedeće godine.