Novi e-Racer

Leon Competición

31.01.2022

CUPRA Leon VZ CUP: nova ekskluzivna varijanta opreme

  • Sofisticiranost u unutrašnjosti povećava se ekskluzivnim sportskim sjedalima CUPBucket, a ona su smještena niže radi osiguravanja dinamičnije i fokusiranije vožnje
  • Novi elementi vanjskog dizajna daju modelu CUPRA Leon još više stila: 19" ekskluzivni crni/bakreni kotači od lakog metala, bočni pragovi u izvedbi tamnog aluminija, stražnji spojler (samo za varijantu vozila s 5 vrata) i poklopci vanjskih zrcala (opcijski) od ugljičnih vlakana
  • Od veljače dostupno za narudžbu za hrvatsko tržište

Martorell - CUPRA nastavlja s jačanjem svojeg kredibiliteta marke s vrhunskim performansama uvođenjem modela CUPRA Leon VZ CUP na tržište. Novi dodatak ponudi, koji odaje počast modelima CUP Competition, unosi značajnu novu dimenziju u ovu liniju modela, bez obzira na to je li riječ o hatchback varijanti s 5 vrata ili vrsti karoserije Sportstourer.

 

 

CUPRA Leon kupcima je već nudio jedinstven doživljaj tijekom vožnje zahvaljujući svojoj ponudi vrlo naprednih pogonskih sustava i dinamičnih tehnologija voznog postroja te mješavini sportskog karaktera i sofisticiranosti u području vanjskog i unutrašnjeg dizajna. Pridodaju li se tomu vrhunski povezano, digitalno korisničko iskustvo i najnapredniji dostupni sustavi potpora za vozača, CUPRA Leon postaje jednim od najatraktivnijih vozila u svojem segmentu.

No CUPRA Leon VZ CUP sada u taj segment unosi cijeli niz novih komponenti kako bi bio još atraktivniji, kako u pogledu unutrašnjeg tako i vanjskog dizajna, te se odlikuje iznimnim izgledom i osjećajem koji samo dodatno unaprjeđuje već ionako prepoznatljivo vozilo s vrhunskim performansama.

CUPRA Leon VZ CUP sa sobom donosi nove elemente u obliku vozila s vrhunskim performansama. U unutrašnjosti su najistaknutija komponenta novo uvedena sportska sjedala CUPBucket, dostupna u Genuine crnoj ili Petrol plavoj koži. Isprva viđena u impresivnom modelu CUPRA Formentor VZ5, njihova integracija osigurava još bolju bočnu potporu te podiže doživljaj vožnje na jednu sasvim novu razinu. Poleđina sjedala CUPBucket izrađena je od ugljičnih vlakana.

 

 

Važno je napomenuti kako su sjedala CUPBucket smještena nisko unutar vozačeve kabine radi optimalnog iskorištavanja prostora i osiguravanja ergonomičnijeg položaja sjedenja, što je važno u vozilu koje se odlikuje tolikim sportskim karakterom kao CUPRA Leon.

Suvremen dojam unutrašnjosti dodatno se naglašava instrumentnom pločom s bakrenim šavovima, koja je također dostupna u Genuine crnoj ili Petrol plavoj boji, te na kojoj je smješteno i kolo upravljača specifično za marku CUPRA,  glavna točka kontakta između vozača i vozila,  s ergonomski dizajniranim i smještenim satelitskim kontrolnim elementima za brzo uključivanje motora i neometan prelazak u modus CUPRA.

Također, u pogledu vanjskog dizajna provedene su preinake kako bi se dodatno istaknuo karakter modela CUPRA Leon VZ CUP.

Bakreni stražnji spojler od ugljičnih vlakana za varijantu s 5 vrata ne samo da sa sobom donosi novu estetiku, već pridonosi poboljšanju protoka zraka iznad karoserije vozila, čime se smanjuju turbulencije.  Pridodaju li se tomu bočni pragovi od tamnog aluminija i opcijski poklopci vanjskih zrcala od ugljičnih vlakana u bakrenoj boji, vanjski dizajn poprima jednu sasvim novu dimenziju.

 

 

Naposljetku, no ne i manje važno, CUPRA Leon VZ CUP serijski se isporučuje s 19" kotačima od lakog metala s bakrenom završnom obradom. Ti kotači od lakog metala također su dostupni s gumama s vrhunskim performansama Bridgestone.

Model CUPRA Leon VZ CUP raspoloživ je s cijelim nizom motora, uključujući elektrificirani 2.0 TSI 180 kW / 245 KS e-HYBRID te 2.0 TSI 228 kW / 310 KS DSG motor s pogonom na sve kotače 4Drive (Sportstourer), dok su benzinski motori 2.0 TSI 221 kW / 300 KS i 2.0 TSI 180 kW / 245 KS oličenje duha i performansi marke CUPRA.

Proizvodnja modela CUPRA Leon VZ CUP započet će ovaj tjedan u pogonima marke u Martorellu, a model će biti dostupan za narudžbu kupcima u Hrvatskoj od veljače.