Novi e-Racer

Leon Competición

08.01.2021

CUPRA Formentor nominiran kao jedan od sedam finalista za prestižnu nagradu „Car of the Year 2021”!

  • Prvo vozilo dizajnirano i razvijeno ekskluzivno za marku CUPRA nominirano je za međunarodno renomiranu nagradu "Car of the Year 2021"

  • Nagradu "Car of the Year 2021" dodjeljuje žiri koji se sastoji od 60 prestižnih novinara iz područja motosporta iz cijele Europe, odnosno ukupno 23 zemlje

  • Pobjednik će biti proglašen 1. ožujka

Martorell/Zagreb, 8. siječnja 2021.- U veljači 2018. godine stvorena je marka CUPRA. To je nekonvencionalna marka koja je otvorena za nove izazove te koja sada ima sasvim novu ponudu proizvoda: modele CUPRA Ateca, CUPRA Leon i CUPRA Formentor. Ona je i relevantna marka na tržištu, a njezin uspjeh sada je dodatno povećan činjenicom što je CUPRA Formentor nominiran kao jedan od sedam finalista za prestižnu nagradu za automobil godine "Car of the Year 2021".

 

CUPRA Formentor, prvo vozilo koje je dizajnirano i razvijeno ekskluzivno za marku, natjecat će se u konkurenciji sa šest drugih finalista, a žiri će odlučiti koje će od tih vozila naposljetku biti proglašeno pobjednikom.
"Činjenica što je model CUPRA Formentor nominiran za ovogodišnju nagradu za automobil godine 'Car of the Year' dokaz je napornog rada i predanosti svih članova tima marke", rekao je Wayne Griffiths, predsjednik uprave marke CUPRA i predsjednik SEAT-a. "CUPRA Formentor prvi je model dizajniran i razvijen posebno za našu marku te predstavlja potpuni novitet: on je sa sobom donio dimenziju koja do tada nije bila viđena na tržištu, zahvaljujući čemu će marka biti vidljivija i atraktivnija kupcima. Modelom CUPRA Formentor pridružujemo se novom, rastućem segmentu u Europi."

CUPRA Formentor objedinjuje prednosti automobila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. To je vozilo koje kombinira potrebe današnjih kupaca te stabilnost i bogatu ponudu, aspekte po kojima se ističe među konkurencijom. Bogata ponuda koja obuhvaća sedam različitih pogonskih sustava, uključujući dvije plug-in hibridne verzije, doživljaj potpune povezanosti te najnaprednije sustave za sigurnost i praktičnost podiže ovaj crossover coupé na jednu sasvim novu razinu. Sada se on na potpuno nov način hvata u koštac s konkurencijom.

Nagrada "Car of the Year 2021" okuplja žiri koji se sastoji od prestižnih novinara iz područja motosporta iz cijele Europe, a njihov je cilj pronaći najbolji novi automobil koji je trenutačno u prodaji.

Žiri za dodjelu nagrade sastoji se od 60 članova koji predstavljaju 23 europske zemlje. Nakon njihova glasovanja odlučuje se tko je odnio pobjedu. Pobjednik će biti proglašen 1. ožujka.