Novi e-Racer

Leon Competición

27.11.2022

Velika pobjeda za ABT CUPRA XE

  • Nasser Al-Attiyah i Klara Andersson bili su vodeći u finalu od samog starta pa sve do cilja te su dodatno istaknuli brzinu i pouzdanost potpuno električnog terenskog vozila CUPRA Tavascan XE.
  • Vozači tima ABT CUPRA tijekom cijelog su vikenda vozili s puno pouzdanja i velikom brzinom.

Tim ABT CUPRA XE je 27. studenoga u trijumfalnom stilu završio drugu sezonu utrka Extreme E pobjedom u utrci Energy X Prix u Urugvaju.

 

 

Vozači Nasser Al-Attiyah i Klara Andersson jurili su cijeli vikend, postavljajući najbrže vrijeme i u Q1 (prije kazne od pet sekundi) i u Q2, te završili ravno u finalu. 

U suhim, prašnjavim i vjetrovitim uvjetima, početak finala oduvijek je bio od vitalnog značaja, a Al-Attiyah sjajno je umakao svima. Preživio je kontakt na prvom zavoju kako bi iskoristio izvanredne performanse potpuno električnog terenskog vozila CUPRA Tavascan XE te nakon dva kruga izazovne šljunčane staze ušao u Switch Zone s 3,3 sekunde prednosti.

Preuzela je Andersson i napravila savršen prijelaz, povećavši prednost tima ABT CUPRA XE na pet sekundi, na polovici svog prvog kruga.

 

 

Kao i Al-Attiyah, pokazala je besprijekornu izvedbu i prošla kockastu zastavu za neprikosnovenih 3,42 sekunde.

Prva pobjeda tima u utrci 2022. pomakla je tim ABT CUPRA XE na šesto mjesto u bodovnom poretku, nakon što je u pretposljednjoj rundi serije utrka također završio na podiju u Čileu.

 Pobjeda u utrci bila je izgledna već neko vrijeme i nije bilo boljeg načina da se naporna druga sezona utrka Extreme E u Punta del Este završi, doli slavljem na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja!

"Imali smo dobar start uz potpunu koncentraciju pa su prva dva kruga bila zaista nevjerojatna," kaže Al-Attiyah. "Nije bilo lako, no zahvaljujući Klari i CUPRA timu, odradili smo nevjerojatan vikend i sad smo presretni."

"Ova je pobjeda bila izvjesna cijele sezone i želim zahvaliti svima koji su nas podržavali tijekom cijele 2022. Nismo prestali gurati i nikada nismo prestali pokušavati dati sve od sebe, a ova je pobjeda za naše navijače!"

"Za mene je ovo bio prvi pravi cijeli vikend utrka s timom CUPRA, a završetak na vrhu podija izvanredan je osjećaj," kaže Andersson.

 

 

"Cijeli smo vikend bili najbolji što se tiče tempa, a brzina i performanse vozila CUPRA Tavascan XE omogućile su mi da jednostavno izađem van i uživam u vožnji u finalu. Bilo je savršeno!"

"Naravno da ne bih pobijedila bez Nassera i podrške CUPRA tima i još sam vrlo emotivna. Cijeli je Energy X Prix vikend ovdje u Urugvaju bio nevjerojatan."