Novi e-Racer

Leon Competición

TRAKATAN za marku CUPRA

Dizajn koji se ne povodi za trendovima.

Kako izgleda koncept vaših kožnih torbi visoke kvalitete? I koja je filozofija vaše marke?

Osobno preferiram rabljenu torbu. Ne želimo ostavljati nikakav "usiljen" dojam, bitna je samo autentičnost. Koji god komad odjeće odjenuli, on će pričati priču o vašoj prošlosti. Kožni proizvodi mogu tek s vremenom dobiti ovu finu završnu površinu. Uvjereni smo da održivost stvara proizvode visoke kvalitete koji prkose vremenu.

 

CUPRA je uvjerena da je elegancija sinonim za visoku kvalitetu. Slažete li se s tom tvrdnjom?

Luksuz utjelovljuje vrhunsku kvalitetu, a za vrhunsku je kvalitetu potrebno vrijeme. Vrijeme za istraživanje, pronalazak najboljih materijala, stvaranje, dizajniranje, testiranje i zanatske detalje kako bi se proizvod istaknuo iz mase. Ako uložite dovoljno vremena, dobit će visokokvalitetan proizvod koji će ispuniti visoke zahtjeve. Želite li pojesti kolač koji je u pećnici bio samo 10 minuta, iako znate da je točno vrijeme pečenja 20 minuta? Vrijeme je srž umjetnosti ručne izrade.

 
CUPRA je uvjerena da su zahtjev i umjetnost ručne izrade međusobno usko povezani. Što vi kažete na tu kombinaciju?

Naši su proizvodi toliko zahtjevni jer ih proizvodimo isključivo u Italiji, u našoj maloj tvornici TRAKATAN u Torinu. Odabiremo najfiniju štavljenu kožu te brinemo o svakom detalju, uključujući ambalažu. Samo tako možemo stvoriti visokokvalitetan proizvod koji će ispuniti visoke zahtjeve. Slažem se s vama da zahtjev i umjetnost ručne izrade trebaju uvijek biti međusobno usko povezani.

 

Koje materijale upotrebljavate za svoje kožne torbe, a koje ste upotrebljavali posebno za Capsule kolekciju torbi za marku CUPRA?

Izrađujemo kožnu galanteriju, tako da smo stručnjaci za obradu kože. Za marku CUPRA razvili smo kožu boje bakra koja predstavlja jedno od obilježja prepoznavanja marke. Također smo nastavili s tehničkim razvojem kako bi najveća torba u Capsule kolekciji bila lakša.

 

"Naš moto: vrijeme stvara vašu torbu."

Koji biste detalj Capsule kolekcije kožnih torbi za marku CUPRA istaknuli?

Primjerice kožu. U tvornici TRAKATAN stružemo, cijepamo i štancamo laminiranu kožu boje bakra štavljenu biljnim štavilima. Ne želimo kožu koja izgleda jednoliko i dosadno. Stoga obrađujemo materijal dok ne dobijemo nešto posebno, nešto jedinstveno. Ekskluzivno za marku CUPRA ručno graviramo linije u koži koje odražavaju prepoznatljivi logotip marke CUPRA.

 

Možete li navesti tri predmeta za koja mislite da bi ih obožavatelj marke CUPRA nosio u ovim torbama?

Proizvodi TRAKATAN postaju "prijatelji" za cijeli život; naši kupci stavljaju svoj život u naše torbe. Svaki je život drugačiji, kao što je svaka osoba drugačija. Naše se torbe prilagođavaju svojim vlasnicima. Riječ je o jedinstvenosti. Naši kupci svoj izbor donose samostalno. Stoga je teško navesti tri predmeta koja bi obožavatelj marke CUPRA nosio u ovim torbama.

 

Koju poruku, prema vašem mišljenju, šalju vaši proizvodi kada ih ljudi nose?

Jedinstvenost, zahtjev i kvalitetu. Naše izuzetno kvalitetne izvedbe dizajna kožnih torbi jedinstvene su i ne povode se za trendovima, ali imaju svoj stil. Elegancija se krije u detaljima. S vremenom, kada se torba upotrebljava, naši kupci prepoznaju svojstvenu kvalitetu. Izrađujemo torbe koje trebaju trajati cijeli život, koje s vremenom postaju ljepše i koje ostaju "prijatelj" za cijeli život.

 

U kojem pogledu, prema vašem mišljenju, vaše torbe odražavaju ideje marke CUPRA? 

TRAKATAN za svijet mode znači isto što i CUPRA za svijet automobila. Dva rastuća, moderna poduzeća s velikim potencijalom da ponude proizvode visoke kvalitete zahtjevnim kupcima koji cijene kvalitetu i žele posjedovati jedinstvene proizvode, bez obzira na marku. Ljudima s osobnošću koji svoj izbor donose samostalno i koji nisu zainteresirani za kratkotrajne trendove. TRAKATAN i CUPRA njeguju iste vrijednosti: jedinstvenost, zahtjev i kvalitetu.