Novi e-Racer

Leon Competición

Marcel Ostertag

Strast nikada ne izlazi iz mode.

Na plesu sam naučio puno o disciplini, a to također utječe na moj posao modnog dizajnera. Smatram da se u životu uvijek morate usredotočiti na svoje snove. Moj je san oduvijek bio svijet mode i na tome sam radio, iako sam imao drugačiju profesionalnu karijeru: morao sam to učiniti.

Smatram da je važno kroz život ići otvorenih očiju. Mene prvenstveno inspirira ono što vidim na ulicama Berlina. No modni je dizajn puno više od obične inspiracije. Osim strasti potrebno vam je i školovanje.

Sve crtam rukom. Moji su projekti vrlo manualni i vrlo staromodni. Za mene je to vrsta meditativnog procesa i zato ga ne želim odrađivati na računalu.

Jako sam zahtjevan što se tiče materijala tako da uvijek provodim puno vremena na sajmovima tkanina. To je ono što čini veliku razliku. Ako vaš kupac ne treba samo dobro izgledati već se treba i dobro osjećati, tada je kvaliteta presudna.

Također puno pažnje posvećujem detaljima. To mi je važno jer detalji moju kolekciju čine bezvremenskom. Svoje proizvode nisam ograničio samo na jednu nišu, što bi se moglo pomisliti s obzirom na ograničeni broj. Radim za ljude koji vole kvalitetu, koji cijene pažnju prema detaljima i koji rado nose stvari koje rijetko tko ima.

 

 

"Kreiram ono što želim i kako želim."

To mi čini najveće zadovoljstvo u životu. Kad se gotov komad vrati od krojača, morate se osjećati baš poput kipara koji gleda svoju gotovu skulpturu.

 

Izradio sam nacrt, odabrao tkanine, kreirao otisnute uzorke - i zatim gledam kako se sve spaja i oživljava. To su moja strast, moj život, moja umjetnost.