Novi e-Racer

Leon Competición

Kako ažurirati svoj navigacijski sustav

Kako ažurirati svoj navigacijski sustav

Ažurirajte svoj CUPRA navigacijski sustav za vozila od 2021.


Pogledajte korak po korak kako ručno preuzeti i ažurirati nove karte za svoj navigacijski sustav za vozila od 2021.

Ako je infotainment sustav isključen, postupak instalacije se prekida, a automatski će se nastaviti kada se sustav ponovno uključi.

1. Idite na postavke infotainment sustava vašeg vozila za prikaz verzije karte.

2. Preuzmite navigacijske podatke i pohranite ih na USB memoriju.

3. Upalite vozilo.

4. Spojite USB stick na infotainment sustav kada je vozilo u mirovanju.

5. Ako navigacijske podatke ažurirate ručno, USB mora biti povezan nekoliko dana dok se navigacijski podaci ne instaliraju. Instalacija se zatim odvija automatski u pozadini tijekom vožnje.Ažurirajte svoj CUPRA navigacijski sustav za vozila od 2018. do 2021.


1. Potrebna vam je SD kartica s prethodnim kartografskim podacima vašeg navigacijskog sustava. U slučaju Navi sustava 6P0, SD kartica je tvornički umetnuta u utor za SD karticu 2. Uz Navi System Plus možete koristiti bilo koju SD karticu od 32 GB ili 64 GB.

2. Kako bi se osigurala nesmetana reprodukcija podataka, samo navigacijski podaci trebaju biti spremljeni na SD karticu.

3. Ako koristite operativni sustav Windows, trebat će vam program za izdvajanje datoteka kao što je B. 7-Zip. Ovaj program možete preuzeti s web stranice proizvođača. Ako koristite drugi operativni sustav, trebat će vam program za izdvajanje preuzetih datoteka koji podržava format datoteke .zip

4. Materijal karte može zauzeti više od 25 GB prostora za pohranu, tj. morate imati barem toliko slobodnog prostora na hard disku računala. Hard disk vašeg računala mora biti formatiran u NTFS formatu za rukovanje tako velikim datotekama. Ovo je zadani sustav koji se koristi na novijim računalima. Ako imate starije računalo, provjerite formatiranje hard diska desnim klikom na ikonu hard diska u Exploreru i odabirom "Svojstva".

 

CUPRA ažuriranje Korak 1

Koju verziju trenutno imam instaliranu i koja je dostupna prilikom ažuriranje?

Trenutnu verziju vaših kartografskih podataka Možete provjeriti u vašem navigacijskom sustavu Sat Nav pritiskom na gumb "IZBORNIK". Potvrdite opciju "Postavke" > "Informacije o sustavu" na zaslonu.

1. Da biste to učinili, uklonite SD karticu s podacima karte iz utora 2 vašeg Navi sustava 6P0 ili vlastite SD kartice od 32 GB ili 64 GB i umetnite je u utor za SD karticu na vašem računalu ili u povezani čitač SD kartica.

2. Na računalu kreirajte folder za pohranjivanje sigurnosne kopije podataka karte.

3. Kopirajte sve podatke sa SD kartice u folder koju ste upravo kreirali.


CUPRA ažuriranje Korak 2

Preuzmite nove podatke

1. Posjetite stranicu za preuzimanje gdje su najnoviji podaci dostupni za preuzimanje. Imate mogućnost preuzimanja podataka u jednoj datoteci. Ovisno o brzini vaše internetske veze, preuzimanje može potrajati više od 8 sati. Sve su datoteke komprimirane u .zip formatu.

2. Preuzmite sve datoteke nove verzije i spremite ih zajedno u novI FOLDER (npr. "Ažuriranje karte"), na vašem računalu.

3. Pomaknite prekidač na SD kartici u položaj "Otključaj" i umetnite SD karticu u utor za SD karticu na računalu ili u vanjski čitač kartica.

4. Izbrišite sve podatke na SD kartici ili ponovno formatirajte karticu. Kako to učiniti ovisi o operativnom sustavu: U sustavu Windows idite do pogona SD kartice, desnom tipkom miša kliknite na njega i odaberite "Formatiraj". Za druge operativne sustave, molimo slijedite upute proizvođača.

5. U preuzetim podacima otvorite prvu datoteku u folder (ekstenzija.zip.001).

6. Izdvojite datoteke na SD karticu. Datoteke bi se morale spremati izravno u glavni direktorij vaše SD memorijske kartice, ne smiju se spremati u poddirektorij.

7. Nakon što je ekstrakcija završena, uklonite SD karticu iz računala ili čitača kartica. Sada gurnite prekidač na SD kartici natrag u položaj "Zaključaj".

 

CUPRA ažuriranje Korak 3

Importiranje podataka u navigacijski sustav

1. Vratite SD karticu u utor 2 vašeg navigacijskog sustava.
2. Ažurirane navigacijske karte bit će dostupne kada sustav otkrije ponovno umetnutu SD karticu.
3. Ako imate Navi System Plus, instalirajte novu Navi bazu podataka.


Dodatna napomena
Budući da se podaci o navigaciji pohranjuju na SD karticu koja ostaje u vozilu, kartica može biti izložena ekstremnim utjecajima okoline. Kako biste osigurali ispravno funkcioniranje navigacijskog sustava, vaš navigacijski sustav prihvaća samo SD kartice koje je odobrila CUPRA. Ako je vaša izvorna kartica izgubljena ili oštećena, možete dobiti zamjensku karticu od svog lokalnog CUPRA servisnog partnera.

MapCare nije dostupan za vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu. Imajte na umu da je jedini način ažuriranja satelitske navigacije kupnja SD kartice od ovlaštenog distributera.