Novi e-Racer

Leon Competición

CUPRA E-RACER

Prvo potpuno električno trkaće vozilo na svijetu.

 

Model CUPRA e-Racer iznova definira budućnost automobilizma: čišće i učinkovitije utrke u kojima će tehnologija i povezivost igrati ključnu ulogu. CUPRA e-Racer vizionarski je osmišljena za svijet u kojem u utrkama sudjeluju samo električna vozila.

Nudi kontinuiranu snagu od 300 kW. 680 KS. Maksimalna snaga iznosti 500 kW, a može je održavati više od 10 sekundi. Motor ostvaruje do 12.000 okretaja s jednom redukcijom od 1:5,6. Da, CUPRA e-Racer pravi je trkaći automobil.

270 km/h, od 0 do 100 za 3 sekunde, 4 motora, 6072 baterijske ćelije, koje se napune za 40 minuta. I sve to nevjerojatno tiho, čisto i ekološki prihvatljivo. No e-Racer ima i drugih prednosti. Elektromotor je jednostavne konstrukcije, nije ga teško održavati i nevjerojatno je učinkovit. Tijekom kočenja i usporavanja, snaga vozila rekuperira se putem kinetičke energije.

Novi koncept za trkaći automobil, koji otvara vrata potpuno novom osjećaju pri upravljanju i posve novoj definiciji automobilizma. Osvrtna zrcala zamijenjena su malim kamerama kako bi vozilo dobilo na aerodinamičnosti. Središnji zaslon integriran u instrumentnu ploču pokazuje vozaču što se događa oko njega. Središnji dodirni zaslon vozaču preko električnog sustava pruža uvid u snagu vozila i sve relevantne podatke o njemu u stvarnom vremenu.

Kako će utrke sa svim ovim elementima izgledati iz vozačeve perspektive? Hoće li gledatelji i ljubitelji na drukčiji način doživljavati utrke zbog ovih promjena, kao što je npr. povezivost? Danas se piše budućnost.