Novi e-Racer

Leon Competición

CUPRA UrbanRebel sada CUPRA Raval

Urbani električni automobil koji izaziva konvencije i pobuđuje emocije.

 

U 2025. godini CUPRA će na tržište izbaciti model CUPRA Raval, prvotno predstavljen kao UrbanRebel. To je vozilo kojim CUPRA pomiče svoje granice. Model CUPRA Raval pobuđuje emocije te je osmišljen i razvijen za električni svijet koji ne pristaje na kompromise.

Za urbani e-automobil s prednjim pogonom koristi se platforma "MEB-Small" koncerna Volkswagen za razvoj emocionalnog, urbanog vozila s visokim performansama.

Automobil duljine 4,03 m predstavlja vrhunac održivosti, koji upotrebom naprednih recikliranih polimera i biološki baziranih materijala prelazi granice mogućeg i ekološki je prihvatljiv.

Kombinacijom 3D-tiskanja i 3D-pletenja s parametričkim dizajnom povećavaju se snaga i vrijednost.

Start Video

Lagana konstrukcija eksterijera i interijera doprinosi tome da elektromotor snage 226 KS (166 kW) i paket baterija mogu ubrzati urbani e-automobil do 100 km/h za samo 6,9 sekundi i daju mu doseg od najviše 440 km (verzija Range).

CUPRA UrbanRebel, sada CUPRA Raval, koji je osmišljen i dizajniran u Barceloni, stiže na tržište 2025. Proizvodnja se planira u Martorellu čim španjolska vlada odobri program potpora PERTE za električno i umreženo vozilo.

 "Koncept CUPRA UrbanRebel, sada CUPRA Raval je za marku Cupra više od automobila. To je model koji će demokratizirati urbanu elektromobilnost. Emocionalan, seksipilan, zabavan za vožnju i istovremeno povoljan. Njime dokazujemo da električni automobili ne moraju biti dosadni. To je prvi model u sljedećoj generaciji naše marke", , izjavio je Wayne Griffiths tijekom Impulse Eventa.