Novi e-Racer

Leon Competición

e-Racer: prvi koraci

Za mnoge je trkaća staza sinonim za tutnjavu motora. No u budućnosti motosporta nije važno tko je najglasniji, već tko ima najbolje performanse i inovacijsku snagu. Što bi bilo kada bi najsnažniji motor ujedno bio i najtiši? CUPRA zna da istinska snaga dolazi iznutra. Spremni smo otvoriti poklopac motora i pustiti svijet da zaviri unutra.

CUPRA e-Racer, prvo vozilo u potpunosti usklađeno s tehničkim propisima E-TCR-a, uspješno je odradilo svoju prvu vožnju na stazi u Hrvatskoj. Uz pomoć strastvenog tima stručnjaka za automobilske baterije tvrtke Rimac Technology, testirali smo e-Racer pri različitim brzinama kako bismo osigurali da sva četiri motora imaju integriranu i kalibriranu trakciju stražnjih kotača. Dok su neki električni automobili imali razne poteškoće, CUPRA e-Racer svoju je prvu vožnju završio bez incidenata. Ovo je bio prvi put da je potpuno električni natjecateljski automobil marke CUPRA bio na stazi - i naš prvi korak na putu do redefiniranog motosporta.

"Naša početna nesigurnost zbog kompleksne integracije novih električnih sustava brzo je ustupila mjesto optimizmu jer je prvi električni automobil iz obitelji marke CUPRA - prvi potpuno električni touring automobil iz obitelji marke CUPRA - odradio svoj prvi angažman na stazi", rekao je Xavier Serra, voditelj tehničkog razvoja u CUPRA Racingu. "Ovo je još jedan korak prema našem cilju da iznova osmislimo motosport i iskustvo na trkaćim stazama."

Start Video

Uspješna prva vožnja modela CUPRA e-Racer nije samo pokazala impresivan potencijal ovog električnog motora već je istovremeno pokazala svijetu da e-utrke nisu samo mogućnost - one su budućnost motosporta. A e-Racer je spreman pokazati put.

Ovi prvi koraci tek su prvi od mnogih. Svi elektronički sustavi rade besprijekorno. Sva četiri motora pravilno su kalibrirana. No znamo da smo sposobni za puno više. Zbog toga će sljedeća stanica za CUPRA e-Racer biti krug na stazi Castellolí, gdje ćemo nastaviti precizno usklađivati kompleksne električne sustave i iskorištavati njihov puni potencijal. Čvrsto smo uvjereni da će CUPRA e-Racer biti više nego spreman za izlazak na stazu Circuit de Barcelona-Catalunya u završnici serije TCR Europe 2018 u listopadu ove godine.

Za istinske ljubitelje staze strast prema utrkama nije nešto što se može vidjeti ili čuti. Ona je u vašem DNK-u.

 

Više informacija

Pratite nas na Instagramu pod imenom @CUPRA_Official ili na Twitteru pod imenom @CUPRA_Racing.